Man zonder rijbewijs vlucht voor politie

woensdag 19 oktober 2016

Goes - Dinsdagochtend heeft er een korte achtervolging plaatsgevonden op de Nansenbaan. De verdachte heeft daarbij een verkeersongeval veroorzaakt en is vervolgens hiervan weggereden. Later die ochtend is een 31-jarige man uit Goes aangehouden.

De verdachte rijdt ’s morgens rond 11.09 uur met zijn auto op de ’s-Gravenpolderseweg en wordt daar in het voorbijgaan door politiesurveillanten herkend. Omdat de agenten weten dat de verdachte geen geldig rijbewijs heeft gaan zij hem achterna. Als de Goesenaar bemerkt dat hij gevolgd wordt, trapt hij flink op het gaspedaal en spurt weg richting de Nansenbaan. Hierbij begaat hij diverse verkeersovertredingen. Tijdens de dollemansrit rijdt de verdachte op de Nansenbaan een ander voertuig met daarin een echtpaar uit Middelburg van de weg. Hun voertuig is daarbij aanzienlijk beschadigd en moest worden weggetakeld. De vrouw is met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. 

Omdat de situatie te gevaarlijk is geworden voor andere weggebruikers, besluiten de agenten de achtervolging te staken. De verdachte verdwijnt vervolgens op het nabijgelegen industrieterrein. Intussen zijn diverse politie-eenheden naar de Nansenbaan gestuurd om de verdachte te zoeken en hulp te verlenen bij het ongeval. Al snel wordt zijn voertuig op het industrieterrein leeg aangetroffen. Binnen het uur wordt ook de bestuurder getraceerd op de de Middelburgsestraat en ingerekend. 

Intussen zijn er verschillende getuigen gehoord. Bekend is dat een bestuurder van een blauwe Seat (mogelijk type Ibiza) tegen werknemers van een bedrijf aan de Nansenbaan heeft vertelt dat hij bijna ‘overhoop’ is gereden door de vluchtauto. De politie wil graag in contact komen met deze man. Herkend u zichzelf? Neem dan contact op via 0900 8844 of kom langs op het politiebureau aan de Valckenslotlaan in Goes.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kats | 112 alarmeringen Kats | Goedkoop Tanken in Kats | Supermarkten in Kats | Weerbericht Kats