'Sluit uw spullen goed af, gelegenheid maakt de dief'

vrijdag 24 november 2017

Goes - Donderdagavond werd in de Goese Polder een voetjesactie gehouden.

De preventieactie werd gehouden van 19.30 tot bijna 21.00 uur door agenten, vrijwilligers van de buurtpreventie en enkele bewoners. In totaal konden zij zestig voetjes in woningen en schuren neerleggen.

Wijkagent Martin Reijntjens legt uit dat de voetjes alleen werden achtergelaten als er ook spullen gestolen konden worden: "Denk hierbij aan schuren, die niet afgesloten waren en waarin fietsen stonden, die niet waren afgesloten. Zelfs elektrische fietsen en verder elektrisch gereedschap. Ook troffen we enkele woningen aan, waar ramen open stonden en waar we makkelijk naar binnen konden. In twee huizen hebben we zelfs een voetje in de keuken gelegd, terwijl we geen bewoner zagen of hoorden. Ook troffen we een ladder en steiger aan, die we zo konden pakken. Dat is niet verstandig, want de gelegenheid maakt de dief!"

"Het was opvallend dat we maar drie keer door buurtbewoners werden aangesproken, wat we aan het doen waren. Nadat wij dat hadden uitgelegd, waren zij zich bewust van hun laksheid en gingen zorgen dat hun spullen afgesloten werden. We hebben ze geadviseerd dit ook door te vertellen aan andere buurtbewoners", aldus de wijkagent.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kats | 112 alarmeringen Kats | Goedkoop Tanken in Kats | Supermarkten in Kats | Weerbericht Kats